یازدهمین سال تشکیل 《پروژه توسعه طرحواره درمانی در ایران》

یادداشت

به مناسبت یازدهمین سال تشکیل 《پروژه توسعه طرحواره درمانی در ایران》

Developmental Project of Schema Therapy (DPST) in Iran

در ۱۹ فروردین سال ۱۳۹۱ مصادف با ۷ آوریل ۲۰۱۲ میلادی، دکتر امیر عسکری سرپرستی “پروژه توسعه طرحواره درمانی (DPST) در ایران” را زیر نظر مرکز بین‌المللی مطالعات پیشرفته سلامت روان (CASMH) عهده‌دار شدند و به عنوان طراح و مدیر این پروژه، مجموعه‌ای از وظایف کلیدی برای گسترش طرحواره درمانی در کشور را در یک دوره زمانی ۵ ساله، مشخص نموده و با دریافت بودجه اولیه از CASMH فعالیت حرفه‌ای را شروع کردند.

از همان روزهای آغازین اجرای این پروژه، دکتر امیر عسکری، به دعوت برخی از اساتید، مراکز مشاوره و همچنین دانشکده‌های روان‌شناسی در کشور، شروع به برگزاری کارگاه‌های مقدماتی و پیشرفته طرحواره درمانی نموده و به غیر از تهران، رفته رفته پروژه توسعه طرحواره درمانی (DPST) در شهرهای دیگر کشور نیز به اجرا درآمد.

در طی سال‌های آموزش حضوری طرحواره درمانی، با مدرک بین‌المللی از CASMH، در ۶ شهر تهران، رشت، شیراز، بوشهر، اهواز و مشهد، تاکنون حدود ۱۵۰۰ نفر، با موفقیت دوره‌های ۶۴ ساعته را به اتمام رسانده و به دریافت مدرک نائل آمده‌اند.

در آخرین سال اجرای DPST (۵ شهریور ۱۳۹۵) دکتر اکهارد رودیگر (رئیس وقت انجمن بین‌المللی طرحواره درمانی ISST) به دعوت دکتر امیر عسکری به تهران سفر کرده‌ و برای دانش‌آموختگان پروژه توسعه طرحواره درمانی DPST با مدرک از CASMH، سخنرانی نمودند.

یکماه و نیم بعد، دکتر پائول کاسیانیک (معاون آموزشی انجمن بین‌المللی طرحواره درمانی ISST) و دکتر النا رومانوا (مدیرعامل انستیتو طرحواره درمانی سن‌پترزبورگ روسیه (در ۲۳ مهرماه ۱۳۹۵)، به تهران سفر نمودند و برای جمعی از دانش‌آموختگان DPST سخنرانی داشتند.

با توجه به دستاوردهای حرفه‌ای فراوان DPST در ایران، مرکز مطالعات پیشرفته سلامت روان (CASMH) برای ۵ سال دیگر، این پروژه را تمدید کرده و بودجه بیشتری را به این پروژه علمی/تخصصی اختصاص داد.

همچنین، انجمن بین‌المللی طرحواره درمانی (ISST)، دکتر امیر عسکری را به عنوان نماینده (Ambassador) خود در ایران معرفی نمود و بخشی از هزینه شرکت ایشان در کنفرانس جهانی هلند را پرداخت کرد. در آن زمان، به علت اینکه تعداد کمی از کشورهای جهان به عضویت ISST درآمده بودند، نمایندگان کشورها بیشتر مورد توجه قرار می‌گرفتند.